Styrelse

Lena Nyström

Lena Nyström ordförande

Har en Biomedicinsk utbildning, arbetat med Medicinsk forskning, Klinisk farmakologi och Kliniska prövningar vid Göteborgs universitet. Har varit delaktig i uppbyggnaden och igångsättning av enheten för Sahlgrenska School of Innovation and Entrepreneurship vid Göteborgs Universitet. Är själv uppfinnare samt mentor och coach åt ett flertal uppfinnare. Är utbildad processledare för MentorRing som är en metod framtagen av Svenska Uppfinnareföreningen för att främja innovationsarbete. Erhöll Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfonds Mentorstipendium år 2006. Har under årens lopp haft ett flertal uppdrag inom Svenska Uppfinnareföreningen.

Mitt engagemang mynnar ut i att jag vill förbättra villkoren för uppfinnare i Sverige samt att skapa förutsättningar för att fler ska få ut sina produkter/ tjänster på marknaden.

DSCF0129

Eva-Lisa Andersson
vice ordförande

Eva-Lisa provides professional project management of technically complex projects, business analysis and implementation of business processes to improve quality and efficiency. She can help support outsourcing and the development of the relationships with subcontractor and support innovative product development processes in large and small organizations.

Bengt Forshult

Bengt Forshult kassör

Jag är civilingenjör från Chalmers med inriktning mot organisk kemi och polymerteknologi med examen 1973. Patentingenjörsutbildning och juridik på Stockholms universitet med examen 1994. Jag har större delen av mitt arbetsliv varit anställd på Mölnlycke och SCA Hygiene Products. Inom företaget har det varit en strategi att kompetensutveckla sin personal genom att ge personer erfarenheter från olika delar av företaget. Jag har därför arbetat med en hel del olika saker såsom produktutveckling, marknad, logistik och produktion, innan jag  sadlade om för att utbilda mig till patentingenjör för ca 30 år sedan. Jag har ansvarat för SCA:s globala patentverksamhet under ett antal år. Sedan 2014 har jag dragit mig tillbaka som pensionär, men för att inte helt släppa immaterialrätten har jag ett litet konsultbolag inom patent med namnet Florapatent. Ambitionen är främst att arbeta med rådgivning och med uppfinningar som kommer från mindre och medelstora företag.

Fredrik Stigebrandt
vice kassör

Fredrik Stigebrandt har ett förflutet inom energibranschen, där han arbetade närmare femton år på den mörka sidan (Oljebranschen) och har därefter vänt över till den ljusa sidan (Solenergi och Batteriteknik) där han verkat de senaste 10 åren.Bred erfarenhet av produktutveckling och produktion i mindre skalor samt kommersialisering.

DSCF0201

Yahya CAN
Ordinarie ledamot

Jag född år 1966. Scoutrörelsen (där jag började som vargunge och växte upp till scoutledare), den allra första boken som jag läste, The Coral Island (Korallön), av Robert Michael Ballantyne och min ungdoms bästa bok, Jonathan Livingston Seagull (Måsen), av Richard Bach, har tillsammans påverkat mina tankegångar och livsstil. För att få användning av min kreativitet, innovations förmåga och idérikedom blev jag medlem i Svenska Uppfinnareförening år 1991 och i Göteborgs Uppfinnareförening år 1994.

Jag älskar staden Göteborg så mycket att jag är en auktoriserad Göteborgs Guide. Där igenom kan jag berika nordens unika, kompakta, den levande och livgivande staden Göteborg. Sist men inte minst, jag är jättestolt över att vara en Volvoit.

Telefon: 0739 – 80 98 61
E-post: blogg@yahyacan.se
Blogg: http://blogg.yahyacan.se

Birger Ericson
Ordinarie ledamot

Speedheater_Birger_Ericson_7_square_640x451

1980 Startade jag Birger Ericson Fasad AB som under flera år byggdes upp till att vara ett av de fyra största fasadföretagen i Göteborg. Som mest hade företaget 22 fast anställda murare plus arbetsledning. Vår huvudinriktning var renovering av äldre byggnader, företrädesvis murat och putsat byggande.

1988 började jag utveckling av IR-metoden för färgborttagning efter att jag blivit sjuk av det då förekommande lösningsmedlet för borttagning av färg, metylenklorid.

1991 Kom det första färdiga Speedheatersystemet . När fastighetskrisen kom och efterfrågan på den typ av fasadrenovering vi gjorde försvann, så ombildade jag företaget och arbetar sedan dess ständigt med produktutveckling och nya lösningar.

2009 Flyttar Speedheater System AB, som företaget nu heter, från Partille till Alingsås. Jag tar hem all tillverkning av IR produkter till våra lokaler, för att få bättre kontroll på kvalitet. Produktutveckling och testning av nya lösningar förbättras med närheten till den egna produktionen. Samtidigt vill jag att företaget ska vara en del av den västsvenska samhällutveckling, som skapar jobb.

Min kunskap och erfarenhet av försäljning i kombination med stor envishet har hjälp mig att utveckla Speedheater System AB till vad det är idag. Ett växande företag med stor potential att ta nya marknader på nya områden. I dag säljs Speedheaters produkter till 14 länder och vi upplever ett ständigt ökat intresse.

Telefon: 0706-67 63 43
Arbete: 031-366 85 51

Erik Schipper
Suppleant

Erik (1967) är född i Holland och har ett internationellt förflutet inom hygienbranschen som bl.a. produkt- marknadsföring och innovationansvarig på ett globalt ledande företag. Även ett par år inom retailbranschen på en stort ledande kedja inom dagligvaruhandel. Tillsammans med en kollega startade han konsultbolaget i3 innovate AB som innovationskonsult.

Just nu aktiv som marknadsföringskonsult och inom e-handel.

DSCF0102

Ronny Särka Suppleant

Ronny har lång erfarenhet som konstruktör på Westerfors&Medbo Ingenjörsbyrå AB. Stor erfarenhet av rör och mekanisk konstruktion. Vill du som medlem i GUF få en konstruktion och CAD-scen utförd så kan du göra det tillsammans med Ronny Särka. 

DSCF0157

CHRISTIAN ELIASSON Ordinarie Ledamot

Ägare och driver företaget Daylight Nordic AB sedan ca 10 år tillbaka. Daylight Nordic AB innehar agenturen för Solatube dagsljussystem i Sverige.

Egen Led belysnings uppfinning på marknaden.

Diplomerad marknads ekonom och varit aktiv inom marknadsföring och försäljning i 25 år.

DSCF0169-scaled (1)

Torstein Hansen Sekreterare

Jag jobbar bl.a. som busschaufför.

Jag är född 1963 och bor i Ytterby, Kungälv.

Håller på med idéer inom framför allt byggtekniska lösningar.

På hobbynivå är det bl.a. foto och video som gäller.

Daniel Karlsson
Revisor

Utbildad flygmekaniker, flyttade hemifrån som 16 åring för att plugga flyg i Västerås.
Har som 14 åring sommararbetat på brädgård och har sedan dess varit fast i byggsektorn.
Jobbat som butiksansvarig säljare, utesäljare, försäljningsansvarig, egen företagare, affärsansvarig och är numera egen företagare igen. Har varit 1 av deltagarna i svenska versionen av Draknästet med min uppfinning. Är/ har varit ägare av flertalet patent, designskydd och varumärken.

Telefon: 0734-330618
E-post: daniel@dakira.se

Carina Ridenius
Revisorssuppleant

Jag är medlem i GUF sedan några år och har fokus på hur du som uppfinnare kan nå ut med din tjänst och produkt. Är informationsvetare och driver två bolag med fokus på ökad kommunikation. I det ena bolaget arbetar jag med pitch- presentationsteknik och kommunikation. I det andra om att förbättra kommunikationen i it-system.

Pia Sternberg
Valberedning

Jag är Pia Sternberg och är uppfinnare och entreprenör.
Jag har uppfunnit ett allt-i-ett verktyg för att sätta i broddar i hästars skor så att de inte halkar på is eller på gräs.
Jag tog även fram en app som hette ”BookaHorse”. Den fick tyvärr läggas ner då programmerarna krävde för mycket pengar när den skulle ändras och utvecklas.
Numera jobbar jag med att hyra ut bostäder i lite olika former.
Jag är även involverad i min mans företag Capillary Concrete. Min man är också medlem i GUF. Han är golfare och jag ryttare. Så nu har vi tagit min mans uppfinning Capillary Concrete till hästbranschen.
Capillary Concrete passar inte bara utmärkt i golfbanebunkrar utan också i ridbanor.

GUF 40 år_Robert Pernabom-0111

Robert Perneborn
VALBEREDNING (SAMMANKALLANDE)

Hjälper medlemmar med nyhetsgranskning och 3d-konstruktion. Nyhetsgranskningen behövs för att kunna få eget ip-skydd, eller veta att man inte gör intrång i någon annans skydd. Han är civilingenjör i maskinteknik, och har jobbat ca 40 år med teknikutveckling. Är numer pensionär, men ”låtsasjobbar” fortfarande i egen firma. Gillar att kläcka idéer, ofta med lite annorlunda lösningar. Ingår i valberedningen.

 

Top